duminică, 4 martie 2012

Cred că a fost în autobiografia lui Gichin Funakoshi ca el a introdus un pic de o ghicitoare. El a vorbit despre Karateka au încercat să dau seama exact ce vrea să spună încă de la "extinderea şi contracţie a corpului.".
Unii cred că a fost vorba despre extinderea şi contracţia muşchilor într-o tehnică de executare. Puteţi extinde un pumn, apoi se retrag prin contractarea muschilor opuse - triceps, biceps out spate.
Alţii au speculat că el a însemnat extinderea corpului în inhalare şi expiraţie în timpul contracţiei. În general, am expir pentru putere, ca atunci cand se executa un pumn. În alte dăţi, ne inspirăm pentru putere, cum ar fi una dintre mutarile aproape de sfârşitul versiunea Shotokan a Gojushiho Sho kata. Interpretarea de suprafaţă standard de această mişcare consideră că ne inspirăm pentru a extinde piepturile noastre ca vom extinde şi ridica ambele brate pentru a sparge o îmbrăţişare de urs.
A treia interpretare este că acesta se referă la extinderea şi contracţia de distanţa dintre organismele într-o luptă sau meci. Luptatori Smart, cu înaltă calificare, în general, controla cu maiestrie distanta dintre ei si adversarii lor, de închidere (contractantă), atunci când a ataca la distanţă, apoi se deplasează departe în afara intervalului (extinderea distanta), atunci când apărarea.
Nu am nici o idee despre ceea ce a însemnat, de fapt ca el nu, la cunoştinţele mele, a precizat el. Am văzut unele care pretindea că "ştie" ce a vrut să spună. Dar, în logica, există o diferenţă între "a şti" şi ceva "a crede", se. Cunoaşterea înseamnă că trebuie dovezi obiective, ceva de genul ai putea prezenta la un judecător în instanţă. O credinţă nu are, în general, de verificare şi de sprijinul său se află doar pe opinia unei persoane. Iar cei care ar pune cuvinte in gura altele au fost, istoric, foarte mult off. (Un caz celebru a fost atunci când chinezii au descoperit primul exemplar de arta Sun Tzu de război şi a cerut acestora mai mari minţi martiale pentru a umple golurile, în cazul în care secţiuni ale benzi de bambus pe care au fost scrise au fost grav avariate. Când au mai descoperit o altă copie, cu secţiunile lipsă intacte, au descoperit ca cei care au avut încredere, în unele cazuri arogant, completate în secţiunile lipsă anterior au fost departe.)
Funakoshi Sensei ar fi însemnat nici unul din cele trei interpretări le-am pus înainte. El ar fi însemnat, de asemenea, una dintre ele, două dintre ele, sau toate trei.
Poate că au existat cereri de acolo care au mers dincolo de ceea ce el de fapt a avut în vedere atunci când el a spus. Poate că au existat alte sensuri, lucrurile pe care el a fost conştient de, dar nu înseamnă că atunci când el a făcut această declaraţie specifică. Sau, poate ar putea exista interpretări, lucruri care urmează să fie luate de la el, că nici chiar el nu a înţeles la timp.
Am să dobândească şi să-şi extinde cunoştinţele noastre prin intermediul a trei surse. Unul, instrucţiuni de la alţii. Doi, experienţa personală. Şi, trei, analiză şi reflecţie. În cazul de "expansiune şi contracţie", iau tot ce pot de la el că este de o valoare pentru mine şi de elevii mei.
Cineva a întrebat o dată pe poet celebru, Robert Browning cred, ceea ce a însemnat cu o linie într-una din poeziile sale. "Ce a însemnat pentru tine?" A întrebat el în schimb. Femeia a fost timp de cinci minute despre toate lucrurile pe care le primise de la linie, cea mai mare parte în mod clar lucruri pe care nu sunt destinate sau realizate au fost acolo. "Asta e ceea ce am vrut", ia spus el.
Marile minţi sunt de multe ori mai mult decat depozitele de cunoştinţe, ele sunt de multe ori, de asemenea, medii, prin care viziunile mari sunt canalizate. Deci, pentru mine, întrebarea nu este "Ce a vrut să spună prin aceasta?", Ci mai degrabă "Ce sunt toate de biţi utili pot lua de la el?"
Ei bine, eu sunt incepand de a abate, aşa că am va opri pentru moment. Multumesc din nou de sprijinul dumneavoastră. Am aprecia cu adevărat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu