duminică, 23 ianuarie 2011

Shotokan- Stagiul Ardealului

La cantonamentul de pregatire al lotului national de karate shotokan si “Stagiul Ardealului 2010” (aflat la cea de a 20-a  editie), doua actiuni desfasurate in comun in perioada 10-12.12.2010 in Complexul National Sportiv Poiana Brasov, au participat peste 160 de sportivi si antrenori din 16 cluburi.
Cursurile practice si practico-metodice au fost conduse cu profesionalismul si maestria deja cunoscuta de catre Shihan Adrian Popescu-Sacele 8 Dan Karate-Do Shotokan, presedintele Federatiei Romane de Karate si vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Karate Shotokan- W.S.K.U.
Instructori asistenti au fost domnii Adrian Ghinea 6 Dan Karate-Do Shotokan (antrenor federal al FRK) si Prica Vladimir 6 Dan Karate-Do Shotokan (seful Comisiei Nationle de Arbitri a FRK).
Stagiul si cantonamentul au avut urmatoarele obiective :
-         Perfectionarea structurilor tehnice de baza;
-         Perfectionarea elementelor tactice fundamentale;
-         Perfectionarea katas-urilor fundamentale ( Heian 1-5);
-         Perfectionarea elementelor de Budo Karate in katas-urile superioare (Jion, Kanku-Dai, Enpi);
-         Consolidarea elementelor practice de arbitraj pentru antrenori si sportivi.
Stagiul a avut o atmosfera placuta si destinsa, plina de munca si sudoare. In timpul antrenamentelor geamurile aburinde si ninsoarea calma de afara te ducea parca cu gandul la templele Japoniei…se pare ca si aici in Romania putem avea propriile temple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu