marți, 30 noiembrie 2010

Club Sportiv Condor

A luat ființă în 1992 ca asociație sportivă transformă-se ulterior in club sportiv.Lotul clubului a participat în fiecare an la campionate naționale și la unele campionate internaționale.

Se organizează 4 stagii de pregătire intr-un an ,3dintre ele avănd loc in diferite locații din țară,iar unul în străinătate GRECIA.Din 2003 clubul organiizează și cursuri de TAE-BO

3 comentarii:

  1. n timpul comunismului, in Romania, a aparut un nou fenomen sportiv si anume cel al artelor martiale. Prin anii ‘60-’70, s-au facut schimburi de experienta intre studentii romani si cei straini care mai veneau pe la noi. Astfel, au intrat artele martiale in Romania. Desi practicarea artelor martiale era interzisa din motive politice, in anii ’70 s-au fondat Departamente de Karate Shotokan, care functionau in cadrul centrelor universitare din tara. Acestea au avut nucleul de organizare si conducere la rectoratul Universitatii din Brasov. In Romania, mentorul miscarii de Karate Shotokan a fost Adrian Popescu, care are centura neagra 7 dan si este presedintele Federatiei Romane de Karate Modern.

    In Romania, incet, dar sigur, au aparut si cluburile sportive profilate pe arte martiale si mai exact pe karate. In judetul Salaj, in ’89, exista deja Clubul Sportiv Karate Shotokan. Tot cam in aceasta perioada s-au pus bazele formarii si dezvoltarii unor cluburi de gen in judetele Bihor, Harghita si Valea lui Mihai. Cel care a ajutat la infiintarea lor este Viorel Duta, presedintele CS Condor Baia Mare, club infiintat in 1992, care s-a numit, pana in 1999, Asociatia Sportiva Condor. De asemenea, in ianuarie 1990, s-au pus bazele formarii Federatiei Romane de Arte Martiale, moment in care toate entitatile si centrele dezvoltate in ilegalitate s-au intalnit la Hotel Parc, in Bucuresti, pentru a alege un for conducator.
    Un club cu traditie in Maramures
    CS Condor Baia Mare este condus de Viorel Duta. Vicepresedinti sunt Marin Bragaru si Cristian Ciolta. Scopul infiintarii acestui club a fost urmarirea dezvoltarii artelor martiale in judet. Astfel, s-au infiintat noi sectii de Karate Shotokan la Tg. Lapus, Lapusul Romanesc, Somcuta Mare si Farcasa. Incepand cu 2000, exista si in Baia Sprie o sectie de acest gen, care, in scurt timp, a devenit un club de sine statator, cu rezultate foarte bune in competitii. Clubul se numeste Umbra Baia Sprie si este condus de Demyen Geza, fost elev al lui Viorel Duta.

    RăspundețiȘtergere